French below
Yellow Lentil Curry with Skyr sauce by Valerie from @choupi.fit
For 4 people
Preparation time: 10 minutes
Cooking time: 50 minutes
Total time: 1 hour
Ingredients:
Curry:
250g yellow lentils
850ml vegetable broth
1 zucchini
1 onion
1 carrot
2 tomatoes
2 tablespoons of Connie's Kitchen Ketchup
2 teaspoons of curry
½ teaspoon of turmeric
Juice of half a lime
1 clove of garlic
Ginger
Pinch of cinnamon
Salt and pepper
Coconut oil
Sauce:
170g Isey Skyr Nature
2 teaspoons of parsley
Salt
10ml lemon juice
Method:
1. Chop the onion and brown it in a pan for 5 minutes in coconut oil.
2. Meanwhile, cut the carrot into slices and mince the zucchini.
3. Brown them in the pan with the onion.
4. Mix the tomatoes, Connie’s Kitchen Ketchup, curry, turmeric, garlic, ginger, cinnamon, salt and pepper.
5. Pour this sauce into the pan.
6. Cook over low heat for 3 minutes.
7. Add the yellow lentils, moisten with the vegetable broth and lemon juice.
8. Cook covered for 45 minutes. Add water if necessary.
9. At the end of cooking, taste the curry and adjust the seasonings according to taste.
10. Combine the Isey Skyr, parsley, salt and lemon juice. Taste and rectify the seasonings according to taste.
11. Serve the curry with cooked basmati rice and the Isey Skyr sauce.
French version
Curry de lentilles jaunes avec sauce Skyr @choupi.fit
Pour 4 personnes
Temps de préparation: 10 minutes
Temps de cuisson: 50 minutes
Temps total: 1 heure
Ingrédients:
Curry:
250g de lentilles jaunes
850ml de bouillon de légumes
1 courgette
1 oignon
1 carotte
2 tomates
2 cuillères à soupe de Connie’s Kitchen Ketchup
2 cuillères à café de curry
½ cuillère à café de curcuma
Jus d’un demi citron vert
1 gousse d’ail
Gingembre
Une pincée de cannelle
Sel et poivre
de l'huile de coco
Sauce:
170g de Isey Skyr Nature
2 cuillères à café de persil
Sel
10ml de jus de citron
Préparation
1. Émincer l’oignon et le faire revenir à la poêle pendant 5 minutes dans de l’huile dcoco.
2. Pendant ce temps, couper la carotte en rondelles et émincer la courgette.
3. Les faire revenir à la poêle avec l’oignon.
4. Mixer les tomates, le Connie’s Kitchen Ketchup, le curry, le curcuma, l’ail, le gingembre, la cannelle, le sel et le poivre.
5. Verser cette sauce dans la poêle.
6. Cuire à feu doux pendant 3 minutes.
7. Ajouter les lentilles jaunes, mouiller avec le bouillon de légumes et le jus de citron.
8. Cuire à couvert pendant 45 minutes. Ajouter de l’eau si nécessaire.
9. À la fin de la cuisson, goûter le curry et rectifier les assaisonnements.
10. Mélanger le skyr, le persil, le sel et le jus de citron. Goûter et rectifier les assaisonnements.
11. Servir le curry avec du riz basmati cuit et la sauce au Isey Skyr.