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Rezepte
Connie  |  Mar 12, 2021

Deutsche Version unten

I love multiple textures in my food. These nuggets (without the chicken) are crunchy and crispy on the outside, and deliciously soft and tender on the inside thanks to slow-marinaded tofu. It's a fabulous dish in which to involve the kids - especially in our current Stay Home reality. In this recipe I've baked the tofu rather than fried, and the crunch is even better this way (minus the smelly kitchen)!

So round up the trouble-makers, wash the hands, don the aprons, and get your batter & crunchy flake assembly line up and running. Serve with wholegrain rice, a big bowl of leafy salad and freshly cut veggies. En Guete!

 

Ingredients for 4 portions


400g regular Tofu (cut in 0.5-1cm thick slices). 

Marinate for at least 3hours, best overnight in the fridge

Marinade: 

3 heaped Tbsp Connie's Kitchen Ketchup

1 heaped Tbsp mustard 

4 level Tbsp soy-sauce

1 heaped Tsp curry madras

1 level Tsp sea salt

Mix all ingredients in a sealable container that is big enough for all the tofu and marinate tofu pieces.


Breading the Tofu:

100g whole grain or white flour in a shallow dish

6 tbsp soy milk mixed with 2 tsp cornstarch (Maizena) in a shallow dish

250g cornflakes (crushed into smaller pieces in a bowl covered with a tea towel)


Preparation:

1.Preheat the oven to 200C

2.Dip the tofu first in flour (shake off well), then dip in the soy-milk-maizena mix and then roll in the cornflakes (press the cornflakes down well)

3.Put the Tofu pieces on a baking tray and sprinkle them with 2 Tbs olive oil turn and repeat 

4.Bake in the oven for approx. 20mins until golden brown, turn them mid way through

5.Serve warm with plenty of salad or other veggies, a dollop of Connie's Kitchen Ketchup or a spicy fruit chutney




Deutsch


Connie's Knusprig Gebackener Tofu


Zutaten für 4 Portionen

400 g normaler Tofu (in 0,5-1 cm dicke Scheiben schneiden).

Mindestens 3 Stunden marinieren, am besten über Nacht im Kühlschrank

Marinade:

3 gehäufte Esslöffel Connie's Kitchen Ketchup

1 gehäufter Esslöffel Senf 

4 Level EL Sojasauce

1 gehäufte TL Curry Madras

1 Stufe TL Meersalz

Alle Zutaten in einem verschließbaren Behälter mischen. Er sollte genügend Platz für alle Tofu Stücke haben.

Zum Panieren:

100 g Vollkorn- oder Weißmehl in einer flachen Schale

6 EL Sojamilch mit 2 TL Maisstärke (Maizena) in einer flachen Schale mischen

250 g Cornflakes (in einer mit einem Geschirrtuch bedeckten Schüssel in kleinere Stücke zerkleinern)


Zubereitung:

1.Den Backofen auf 200° C vorheizen

2.Den Tofu zuerst in Mehl eintauchen (gut abschütteln), dann in die Sojamilch-Maizena-Mischung eintauchen und dann in den Cornflakes rollen (die Cornflakes gut andrücken)

3. Die Tofu-Stücke auf ein Backblech legen und  mit 2 EL Olivenöl beträufeln. Die Tofu-Stücke umdrehen und den Vorgang wiederholen

4.Im Ofen ca. 20 Minuten backen, bis sie goldbraun sind. Nach der Halbzeit die Tofu Stücke wenden

5.Warm mit viel Salat oder anderem Gemüse und einem Schuss Connie's Kitchen Ketchup oder einem scharfen Frucht Chutney servieren.

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