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Recettes
Connie  |  Mar 12, 2021

Deutsche version unten

A favorite souvenir from our family travels in Vietnam, a delicious and simple warm weather recipe AND great fun to make with the whole family. I've featured this recipe at school and company cooking classes and it's a big hit for the play factor and fresh seasonal vegetables!

This time we replaced the rice paper with salad leaves to add crunch and used Vayo as the main dip - to simplify & save cooking time.

 

INGREDIENTS for 4 portions

A diverse selection of fresh seasonal vegetables, raw or cooked 

-Big strong salad leaves washed, thickest part of stem cut out for rolling

-Cucumber, sliced in sticks (0.5cmx10cm)

-Cabbage red, finely sliced and salt added, let soak for 10 mins

-Carrots (0.5cmx10cm)

-Asparagus, sautéed, lengthwise quartered

- Sprouts / Cress

-Avocado, ½ cm slices

-fresh herbs like Thai-Basil or Coriander

-Peanuts roughly chopped (optional)

-Lime juice


 Marinated Tofu (or chicken strips)

-400g Tofu (or chicken strips), cut in ½-1cm thick pieces 

-2 Tbsp Soy Sauce

-1 Tsp chilli flakes

-1 Tsp Sesame oil

-2 Tbsp Connie´s Kitchen Jalapeño Ketchup 

Marinate Tofu with other ingredients and sauté on a medium heat on all sides, about 5 mins in total.


Preparation

1.Place a large lettuce leaf on a plate and pile the vegetables and herbs lengthwise in a bundle on top of the leaf

2.Sprinkle peanuts over (optional) and a squeeze of lime juice

3.Roll up the leaf tightly and place on a plate or tray

4.Serve with Connie’s Kitchen VAYO as a dipping sauce


 

Deutsch

Eines unserer liebsten Familien-Reise Souvenirs aus Vietnam ist dieses Summer-Roll Rezept, ein köstliches und einfaches Rezept für warme Tage das die ganze Familie gerne zubereitet. Ich habe diese Rezept bei Kochkursen in Schulen und Firmen gemacht und es kommt super an, nicht nur wegen dem hohen Spassfaktor sondern auch wegen dem vielen frischen & knackigen Gemüse.

Diesmal habe ich das Reispapier mit Salatblättern ausgetauscht und Vayo als Dip verwendet - um das Rezept noch einfacher zu machen & Zeit zu sparen. 

 

ZUTATEN für 4 Personen

Eine Mischung aus saisonalem Gemüse roh oder gedünstet


-Große, Salatblätter gewaschen (zum Rollen), dickster Teil des Stiels ausgeschnitten 

-Gurke, in Stangen geschnitten (0,5 cm x 10 cm)

-Rotkohl, fein geschnitten und mit Salz versetzt, 10 Minuten einweichen lassen

-Karotten (0,5 cm x 10 cm)

-Spargeln, sautiert, längs geviertelt

-Sprossen / Kresse

-Avocado, ½ cm Scheiben

- frische Kräuter wie Thai-Basilikum oder Koriander

- Erdnüsse grob gehackt (optional)

- Limettensaft


 Marinierter Tofu (oder Hühnchenstreifen)

-400 g Tofu in ½-1 cm dicke Stäbchen schneiden 

-2 EL Sojasauce

-1 TL Chiliflocken

-1 TL Sesamöl

-2 EL Connie’s Kitchen Jalapeño Ketchup

Tofu mit anderen Zutaten marinieren und bei mittlerer Hitze von allen Seiten anbraten, insgesamt ca. 5 Minuten.

Zubereitung

1.Ein grosses Salatblatt auf einen Teller legen und das Gemüse und die Kräuter der Länge nach in einem Bündel auf das Blatt stapeln.

2.Erdnüsse (optional) darüber streuen und etwas Limettensaft darüber pressen

3.Das Blatt fest aufrollen und auf einem Teller anrichten

4.Mit Connie’s Kitchen VAYO als Dip servieren

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