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Recettes
Connie  |  Sep 28, 2021

French below

Yellow Lentil Curry with Skyr sauce by Valerie from @choupi.fit


For 4 people

Preparation time: 10 minutes

Cooking time: 50 minutes

Total time: 1 hour


Ingredients:

Curry:

250g yellow lentils

850ml vegetable broth

1 zucchini

1 onion

1 carrot

2 tomatoes

2 tablespoons of Connie's Kitchen Ketchup

2 teaspoons of curry

½ teaspoon of turmeric

Juice of half a lime

1 clove of garlic

Ginger

Pinch of cinnamon

Salt and pepper

Coconut oil


Sauce:

170g Isey Skyr Nature

2 teaspoons of parsley

Salt

10ml lemon juice

connie's kitchen, selbstgemacht, ohne zucker, gesundes ketchup

Method:

1. Chop the onion and brown it in a pan for 5 minutes in coconut oil.

2. Meanwhile, cut the carrot into slices and mince the zucchini.

3. Brown them in the pan with the onion.

4. Mix the tomatoes, Connie’s Kitchen Ketchup, curry, turmeric, garlic, ginger, cinnamon, salt and pepper.

5. Pour this sauce into the pan.

6. Cook over low heat for 3 minutes.

7. Add the yellow lentils, moisten with the vegetable broth and lemon juice.

8. Cook covered for 45 minutes. Add water if necessary.

9. At the end of cooking, taste the curry and adjust the seasonings according to taste.

10. Combine the Isey Skyr, parsley, salt and lemon juice. Taste and rectify the seasonings according to taste.

11. Serve the curry with cooked basmati rice and the Isey Skyr sauce.




 

French version

Curry de lentilles jaunes avec sauce Skyr @choupi.fit


Pour 4 personnes

Temps de préparation: 10 minutes

Temps de cuisson: 50 minutes

Temps total: 1 heure


Ingrédients:

Curry:

250g de lentilles jaunes

850ml de bouillon de légumes

1 courgette

1 oignon

1 carotte

2 tomates

2 cuillères à soupe de Connie’s Kitchen Ketchup

2 cuillères à café de curry

½ cuillère à café de curcuma

Jus d’un demi citron vert

1 gousse d’ail

Gingembre

Une pincée de cannelle

Sel et poivre

de l'huile de coco



Sauce:

170g de Isey Skyr Nature

2 cuillères à café de persil

Sel

10ml de jus de citron


Préparation

1. Émincer l’oignon et le faire revenir à la poêle pendant 5 minutes dans de l’huile dcoco.

2. Pendant ce temps, couper la carotte en rondelles et émincer la courgette.

3. Les faire revenir à la poêle avec l’oignon.

4. Mixer les tomates, le Connie’s Kitchen Ketchup, le curry, le curcuma, l’ail, le gingembre, la cannelle, le sel et le poivre.

5. Verser cette sauce dans la poêle.

6. Cuire à feu doux pendant 3 minutes.

7. Ajouter les lentilles jaunes, mouiller avec le bouillon de légumes et le jus de citron.

8. Cuire à couvert pendant 45 minutes. Ajouter de l’eau si nécessaire.

9. À la fin de la cuisson, goûter le curry et rectifier les assaisonnements.

10. Mélanger le skyr, le persil, le sel et le jus de citron. Goûter et rectifier les assaisonnements.

11. Servir le curry avec du riz basmati cuit et la sauce au Isey Skyr.

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